"Земјоделството е најздравото, најкорисното и најблагородното вработување на човекот."

  - Џорџ Вашингтон

  "Не сакаме да им ги придвижуваме нашите идеи на клиентите, туку едноставно го правиме она што тие го сакаат."

  - Лаура Ешли

  "Земјоделството е основа на мануфактурите бидејќи продукциите на природата се материјали на уметноста."

  - Едвард Гибон

  Company Overview

  Orraj International е компанија која е специјализирана за дистрибуција и трговија со сточна храна низ Катар и Блискиот Исток. Основана е во 2015 година и е со седиште во Катар, а од 2018 година нашата компанија работи во Северна Македонија, лоцирана во Вардарскиот регион, Овчеполе на 50 километри од главниот град Скопје. Ќе им обезбедиме најдобра вредност на нашите клиенти преку постојано подобрување на нашите процеси и структурата на трошоците.

  • Forage
   Products

   Hay Products:

   • Suncured alfalfa
   • Dehydrated alfalfa

   Grass Products

   • Rhodes grass
   • Ryegrass hay
   • Fescue grass
   • Timothy hay
  • Roughage
   Products

   STRAW PRODUCTS:

   • Wheat straw
   • Barley straw
   • Rice straw

   OTHER HAY PRODUCTS:

   • Corn silage
   • Dehydrated corn silage
   • Bedding straw
   • Bedding wood
  • Feed
   Commodities

   Hay & Straw Pellets:

   • Alfalfa pellets
   • Wheat bran pellets
   • Wheat straw pellets

   Other Commodities:

   • Sugar beet pulp
   • Cottonseed
   • Feed Barley
   • Feed Wheat

  Извори

  Изворна активност:

  • Извори од повеќе од 30 потекло
  • Воспоставени односи и договори со преферирани добавувачи за секоја категорија на производи
  • Достапност на производи во текот на целата година и во сите сезони како резултат на нашата географска диверзификација